środa, 20 lipca 2011

Potrawka z patisona


Potrawka z patisona, ale takiego przez jedno t. :) W końcu się skończyła burza, która trwała od 19...gra w państwa-miasta z własnym ojcem, który nie znosi przegrywać oraz z podpowiadającą mamą...bezcenna.
Potrawka była szybkim sposobem na obiad...wrzuciłam co było pod ręką i coś tam wyszło, a nawet mogłabym powiedzieć, że wyszło pysznie.

Potrawka z patisona:
1 patison
0,5 kostki tofu (zamarynowane - sos sojowy + przyprawy)
1 czerwona cebula
natka pietruszki
przyprawy (bazylia, oregano, pieprz)
Obrać i pokroić patisona, to samo zrobić z cebulą. Wrzucić na patelnię z olejem cebulę i patisona, przykryć pokrywką na 5 minut. Potem dodać tofu i dalej smażyć. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki. 
I potrawka z patisona przez jedno t gotowa. Podałam jak widać na załączonym obrazku z kaszą kuskus.

Czy tylko mi się wydaje, że ostatnio nadużywam tofu? :)

2 komentarze:

  1. patisona bardzo lubię, a może i uwielbiam wręcz? a tofu nadużywaj bo jest na prawdę smakowite;)

    pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  2. przepyszne smaki! patisona pamietam z dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń

drukuj