niedziela, 31 lipca 2011

Cukinia faszerowana


No i prawie po lipcopadzie...może w końcu pogoda się odnajdzie, bo wydaje mi się, że wpadła w jakąś czarną dziurę. 
Dzisiaj na obiad cukinia faszerowana tofu i kaszą jęczmienna. Posypana serem i bazylią. Nie będę podawać przepisu, ponieważ wystarczy wydrążyć cukinie, wsadzić tofu i kasze jęczmienną, posypać serem, bazylią . Potem na kilka minut do piekarnika i można jeść. 

P. S. Na Powiślu właśnie zaczyna świecić słońce. :)

3 komentarze:

  1. Fajny pomysł na cukinię;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Do tofu chyba jednak się nie przekonam. Próbowałam już surowe, pieczone, smażone, doprawione tym czy tamtym i ni ppotrafię odkryć jego walorów smakowych.

    OdpowiedzUsuń

drukuj