Moja wariacja jeśli chodzi o paellę. Oczywiście w wersji wegetariańskiej. Uwielbiam Hiszpanię i zakupiłam książke kucharską, z której zamierzam korzystac. Jednak umieszczono tam przepis na kilka rodzajów paelli, ale wszystkie z chorizo lub innym mięsem. Tak, więc musiałam eksperymentować.
Paella:
Składniki:
200 g ryżu
450 g warzyw
1 puszka pomidorów
2 szkl. wody
olej/oliwa
pieprz, sól
szafran, tymianek
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oleju/oliwie. Następnie dodać warzywa i dusić pod przykryciem około 5 minut. Następnie dodać puszkę pomidorów i przyprawy (oprócz tymianku). Pogotować chwilę. Dodać ryż i wodę, a także tymianek. Gotować do chwili wchłonięcia wody przez ryż.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz