W moich stronach tak nazywa się świeża kapusta na gęsto z masą kopru.
Składniki:
0,5 główki świeżej kapusty
1 pęczek włoszczyzny
1 pęczek kopru
woda
porządny chlust ketchupu
przyprawy
Wykonanie:
Poszatkować kapustę, obrać i pokroić pozostałe warzywa. Wrzucić do garnka, zalać wodą. Gotowac, gdy kapusta będzie miękka, dodać ketchup dla zabarwienia. W między czasie oczywiście przyprawić do smaku.
To jest mój ostatni przepis w najbliższym czasie, ponieważ zaczęłam sesję i muszę ostro się spiąć, żeby nie mieć kampanii wrześniowej. Będę się żywić mrożonkami przywiezionymi z domu, więc raczej nie padnę z głodu. Jakby ktoś chciał dokarmić biedną studentkę, to zapraszam. :)Tak, więc do napisania koło 20 czerwca. :)
pamiętam taki bigos w Babci wydaniu, był pyszny :)
OdpowiedzUsuń