piątek, 5 lipca 2013

Kanapkowo + panzanella


Dzisiaj pomysły na kanapki. Pierwsze zdjęcie to taki standard dla każdego wegetarianina lub weganina, czyli buła z awokado i solą. Banał, ale najpyszniejszy na świecie.  Dodatkowo do tego zrobiłam panzanellę, czyli włoską przystawkę z pomidora, ogórka, cebuli, chleba maczanego w wodzie, dużej ilości oliwy oraz octu winnego. :)
Przepis znalazłam w książce "Mamma mia. Prawdziwa kuchnia włoska" autorstwa Cristiny Bottari. Książka rewelacyjna i wydana w starym stylu.

Na kolację zrobiłam kanapki z sałatą dekoracyjną :) awokado, sosem czosnkowym i kiełkami brokuła. Czyste niebo w gębie. ZIELONO MI!


2 komentarze:

  1. Hej,a może napisałabyś recenzję tej książki "MammaMia". Myślę,że to by mogło być interesujące;)
    Czekam na dalsze przepisy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, a może byś zrobiła recenzję książki o której wspomniałaś?
    Czekam na dalsze przepisy.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

drukuj