niedziela, 1 września 2013

Faszerowana cukini vol. 2


Pierwsza wrześniowa niedziela. Pogoda niby słoneczna, ale wiatr już prawdziwie jesienny. Tak, więc czas na kolejny przepis. Tym razem na faszerowaną cukinię. Jak ktoś bardzo będzie chciał poszperać, to na moim blogu jest także inny pomysł na farsz do pieczonej cukinii. :)

Faszerowana cukinia vol. 2

Składniki:
1 cukinia
1 papryka
1 pomidor
100 g ryżu
sól, olej, pieprz, ostra papryka, oregano

Przygotowanie:
Umyć, wydrążyć cukinię. Potem ją posolić i pokropić olejem lub oliwą. Przygotować farsz. Ugotować ryż. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Ugotowany ryż wymieszać z warzywami. Dodać przyprawy. Następnie napełnić wydrążoną cukinię. Owinąć ją folią aluminiową. Polać olejem i jeszcze trochę posolić. Piec w piekarniku do miękkości. :)

Smacznego! Enjoy your meal! Dobrou chut'!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj