poniedziałek, 2 września 2013

Ciasto śliwkowe


Zzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmnnnnnnnnnnnnnnoooooooooo!!!
To po pierwsze. Po drugie ciasto śliwkowe, które zniknęło w przeciągu 3 godzin. Chyba nawet nie zdążyło wystygnąć dobrze. :)

Ciasto śliwkowe:

Składniki:
0,5-1 kg śliwek
1 szkl. cukru
1,5 szkl. mąki
3 jajka
0,5 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy

Przygotowanie:
Cukier, jajka i margarynę utrzeć. Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wlać do wczesniej przygotowanej formy. Nałożyć jak najwięcej śliwek na wierzch, tzw. do oporu albo ile wlezie. :) Piec do zbrązowienia w piekarniku w temperaturze 225 st. C. :)

Smacznego! Enjoy your meal! Dobrou chut'!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj