sobota, 28 września 2013
Cukinia faszerowana vol. 3
Za kilka minut 23. Najbardziej zabiegana sobota ostatnich kilku tygodni. Jednak to nie przeszkadzało zrobić coś dobrego do jedzenia. W końcu sobotę trzeba uczcić.
Mój mały zielnik na parapecie wygląda z dnia na dzień coraz lepiej. Jutro zamierzam się nim pochwalić. Zrobić mu oficjalny debiut w sferze blogowej.
Od środy (ale nie jestem pewna) jem non stop cukinię. Kilkanaście okazów zerwanych 3 tygodnie temu z działki zaczęło się psuć. Jak wiadomo, wyrzucanie jedzenia to najgłupsza z możliwych opcji. W zasadzie to żadna opcja. Tak, więc dzisiaj po raz kolejny cukinia faszerowana.
Cukinia faszerowana vol. 3
Składniki:
1 duża cukinia
1 szkl. kaszy gryczanej
50 dag pieczarek
trochę startego sera
1 cebula
oliwa z oliwek
sól, pieprz, papryka słodka, kminek, świeże oregano
Przygotowanie:
Myjemy cukinię. Wydrążamy środek, skrapiamy oliwą i solimy. Gotujemy kaszę gryczaną. Pieczarki traktujemy tarką i smażymy. Kaszę i pieczarki łączymy w misce. Dodajemy startą cebulę i przyprawy. Wypełniamy środki cukinii i posypujemy serem. Zapiekamy w folii aluminiowej w temperaturze ok. 225 C przez 50 minut. Wszystko zależy od piekarnika.
Smacznego! Enjoy your meal! Guten Appetit! Dobrou chut'!
Zapraszam także na facebook'a! :)
Była sobie dziewczyna, która uczyła się gotować
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz