środa, 23 lipca 2014

Sałatka z fetą


Jakie jest najlepsze śniadanie? I tu powinny zabrzmieć chóry: Pełnoziarniste crunchy (ostatnio tak modne), owsianka, ziarna, mleko roślinne (w końcu wiemy, że zdrowsze od krowiego!). U mnie odpowiedz jest inna. Najlepsze śniadanie to te z górą warzyw. Chrupiąca sałata, pomidor, papryka i oliwa z oliwek! Właśnie obśliniłam sobie klawiaturę...

Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych sałatek. Z fetą. W wersji Klaudii P. ;)

Sałatka z fetą

Składniki:
1 pomidor malinowy
1 papryka (kolor...who cares?)
sałata zielona lub inna
2 ogórki małosolne
ser feta
świeża bazylia i tymianek
sól i pieprz
oliwa z oliwek

Wykonanie:
Pomidora, ogórki, paprykę pokroić. Sałatę porwać. (Wiadomo, kroić sałatę to grzech wielki!) Posiekać bazylię i tymianek. Wszystko wrzucić do jednej miski. Posolić i popieprzyć. Polać oliwą. Wymieszać. Na wierz pokroić fetę. Włożyć na 30 minut do lodówki. Tę czynność jednak możemy pominąć! 

Jutro post albo z suszeniem ziół w roli głównej albo ze słonecznikiem.

Smacznego!

Klaudia



1 komentarz:

  1. mmmm…. wygląda tak pięknie! tak kolorowo- niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń

drukuj