wtorek, 11 marca 2014

Kotlety jaglano-ryżowe



W domu wszyscy chorzy, istny szpital. W pracy urwanie głowy. Pomimo tego, wiosnę czuć w powietrzu. Już niedługo będzie można wyjść z domu bez kurtek, ciężkich, zimowych butów itp. Can't wait! :)

A dzisiaj przepis na smaczne kotlety zawierające masę witamin i białka! :) Kotlety jaglano-ryżowe z pestkami słonecznika i dyni. Rewelacyjne jako wsad do tzw "składaka", czyli jako wkład do kanapki do pracy. Do tego sałata (ciągle made in Spain) czy baby szpinak!
Ja już drugi dzień jadłam na obiad...wersja mega tucząca, czyli smażone ziemniaki oraz sałatka z ogórków (domowa).

Kotlety jaglano-ryżowe

Składniki:
1 szkl. kaszy jaglanej
1 woreczek białego ryżu
garść pestek słonecznika i dynii
przypraw: sól, pieprz, papryka ostra, 
olej

Wykonanie:
Ugotować kaszę jaglaną. 1 szkl kaszy = 2 szkl wody. Oczywiście kaszę posolić. Ugotować ryż. Uprażyć pestki. Wszystko razem wymieszać. Przyprawić. Formować kotlety i po obtoczeniu je w bułce tartej usmażyć. 

Smacznego!!


Owocnego wieczornego posiedzenia i miłej środy!

Enjoy your meal!

Klaudia

2 komentarze:

drukuj