sobota, 15 marca 2014

Zupa z ciecierzycy


Historia z życia wzięta:
" Tata: Kupiłem ci awokado!
Ja: Ale to coś, to mango!
T: No tak się właśnie zdziwiłem, że te awokado takie jakieś miejscami czerwone!" :)

Walczę z chorobą. W piątek wróciłam z pracy z gorączką i ogólnym osłabieniem. Nienawidzę wczesnej wiosny. Niby ciepło, niby słonecznie, ale to tylko przykrywka, żeby jakieś choróbsko mogło zaatakować.

Dzisiaj kolejna zupa na blogu. Tym razem z ciecierzycy.

Zupa z ciecierzycy:

Składniki:
ok. 200 g suchej ciecierzycy
1 l bulionu
przyprawy: rozmaryn, szałwia, sól, pieprz

Wykonanie:
Namoczyć na noc ciecierzycę. Namoczoną gotować w bulionie ok. 2 godzin. Dodać w tzw międzyczasie przyprawy. Połowę ostudzonej zupy przetrzeć lub zblendować. Dodać do reszty i dalej ok. 30 minut gotować. Podawać z grzankami. Smacznego!

Enjoy your meal!

Miłego dnia!

Klaudia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj