sobota, 18 lutego 2017

spaghetti bolognese


Jak zwykle z poślizgiem...ale już dzisiaj, właśnie teraz chcę Wam przedstawić mój sposób na klasykę kuchni włoskiej.

Spaghetti bolognese


składniki:
1 op. mielonego BeVege
1 puszka pomidorów
3 łyz. ketchupu
2 duże cebule
świeża bazylia wg uznania
sól, pieprz, przyprawa zioła włoskie
starty ser do posypania
makaron spaghetti

wykonanie:
Obieramy i kroimy cebulę. Jedną w pióra, drugą w kostkę. Następnie dodajemy mielone BeVege i przyprawy. Podsmażamy 10-15 minut. Potem dodajemy puszkę pomidorów i ketchup. 
Gotujemy dalej około 10 minut. Pod koniec dodajemy pokrojoną bazylię.
Podajemy z ugotowanym makaronem al dente i posypujemy startym serem.
Smacznego!

Miłej soboty!
Klaudia



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj