niedziela, 25 czerwca 2017

Sos szpinakowo-ziołowy


Wakacje...ulubiona pora uczniów i nauczycieli. Świadectwa rozdane, kwiaty przyjęte. 
Jeszcze tylko rozliczenie się z kroniką szkolną i urlop na wypasie. Planuję w połowie lipca tygodniowy wypad do Wiednia. Już na samą myśl czuje totalne podekscytowanie. 

Tymczasem krótki i banalnie prosty przepis na sos do makaronu.
PS. Makarony Barilla są w promocji w pewnym markecie na B. ;)

sos szpinakowo-ziołowy


składniki:
porządna garść świeżego szpinaku
garść tymianku
15 listków bazylii
garść świeżego cząbru
trochę natki pietruszki (tak na oko)
3 łyżki śmietany 18%
6 kosteczek fety

wykonanie:

Umyj szpinak i zioła. Następnie pokrój całą zieleninę. Podduś na patelni, a gdy wszystko będzie miękkie dodaj śmietanę i fetę. Dalej gotuj, że zredukować wodę i otrzymać jak najgęstszy sos. 
Na koniec posól i popieprz. Podawaj z makaronem spaghetti.

Miłego dnia!
Klaudia




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj