sobota, 4 października 2014

Tofu na surowo


Przyszła jesień. Rano zimno, w południe ciepło, wieczorem znowu zimno. Amplituda temperatur zaczyna denerwować. Bez dobrego, pożywnego śniadania lepiej z domu nie wychodzić. Ostatnio mam tzw fazę na wędzone tofu w mojej ulubionej wersji na surowo. Z dodatkiem kiełek i ketchupu dla mnie smakuje jak pierś z indyka. ;) Dobra, przyznaję się...w ogóle nie pamiętam jak smakuje to coś.

Kanapka z tofu na surowo:

Składniki:
1 tofu wędzone firmy "POLSOJA"
2 kromki chleba ze słonecznikiem
kiełki rzodkiewki
ketchup
Wykonanie:
Kromki smarujemy ketchupem. Tofu kroimy w plastry, kładziemy na kanapki. Posypujemy kiełkami i jemy, jemy i jemy. :)

PS. Czy widzieliście już sery roślinne, które wydała na świat POLSOJA?

Smacznego i miłego dnia!

Klaudia


3 komentarze:

  1. ciekawi mnie jak smakuje tofu... jak tylko znajdę go w sklepie, to na pewno skuszę się na takie kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dość, że widzieliście sery Polsoi, to jeszcze kupiliście. Na FB Polsoi jest lista sklepów: https://www.facebook.com/polsoja/photos/a.184520088261921.38952.184516308262299/704803276233597/?type=1&theater

    OdpowiedzUsuń

drukuj