wtorek, 21 maja 2013

Boczniaki w cieście


No to lecimy z boczniakami. :) Jak już pisałam promocja zobowiązuje! Dzisiaj w cieście.

Boczniaki w cieście:
5 boczniaków
6 łyżek mąki
woda
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, bazylia

Robimy ciasto z maki, wody i przypraw. Musi być gęste, co by nam nie spływało z grzybów. Obtaczamy umyte boczniaki i dawaj je na patelnie z olejem. Smażymy z obu stron i jemy! :)

Dzisiaj jest jeden z tych dni, w których człowiek stwierdza, że wszystko co robi jest bez sensu! Pogoda ze słońcem, ale jednak wiatr głowę urywa. Trzeba się uczyć do ostatniej sesji, ale przecież jest masę innych ciekawszych rzeczy do zrobienia np. gapienie się w ścianę! Ktoś do ciebie pisze, a ty jesteś zła, zamiast się cieszyć, bo milczał od kilku dni. Ubierasz fajną sukienkę, ale widzisz, że twój brzuch rzuca się w oczy (oczywiście tak nie jest, ale co komu szkodzi sobie wyobrazić za dużo). Poszłabyś na spacer, ale przecież musisz się uczyć (oczywiście siedząc w domu tego nie robisz). Jednym słowem WELTSCHMERZ. I jedyne co może uratować ten dzień to dobra muzyka, kubek kawy i myśl, że jutro nie może być gorzej! I z tym optymistycznym akcentem udaje się w świat Coldplay!


2 komentarze:

  1. Wyglądają wspaniale, aż zamarzyłam o kaniach w panierce. :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, muszę wypróbować przepis!

    OdpowiedzUsuń

drukuj