środa, 2 listopada 2011
Zupa-krem z dynii
Danie z cyklu banał, jednak pyszny banał. Zupę-krem z dyni robiłam pierwszy raz. W ogóle po raz pierwszy jadłam jakąkolwiek zupę-krem.
Zupa-krem z dyni:
1 mała dynia
3 ząbki czosnku
1 cebula
woda
przyprawy (sól, pieprz, tymianek, papryka ostra i słodka)
Cebule i czosnek pokroić i podsmażyć. Obrać i pokroić dynię. Wrzucić do garnka, dodać usmażoną cebule i czosnek. Przyprawić. Ugotować, następnie zmiksować. Tyle... :) Podawać z grzankami. Ja swoje zrobiłam na patelni, bo w Toruniu nie posiadam tostera.
Smacznego!
A teraz pędzę do Lidla po białą czekoladę z płatkami, którą przyuważyłam na jednym ze śniadaniowych blogów. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witam
OdpowiedzUsuńPrzeglądam sobie twojego bloga i muszę przyznać że kilka przepisów zamierzam wypróbować :)
Mam jednak pytanie, od jakiegoś czau interesuje się kuchnią wegetariańską i zastanawiam się czy odżywiając się tak jak Ty można schudnąć?