środa, 23 maja 2012

Kotlety ryżowo-fasolowe


Kolejna już na tym blogu wariacja na temat wegetariańskich kotletów. :)

Kotlety ryżowo-fasolowe:
1 puszka czerwonej fasoli
1 woreczek ryżu
cebula
sól, pieprz, natka pietruszki, oregano

Ugotować ryż, odcedzić fasolę, wszystko razem wymieszać. Podsmażyć cebulę i dodać do powstałej masy. Przyprawić. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć. :)

Jeszcze kilka takich wpisów i ktoś będzie mógł mi zarzucić, że skomplikowane dania są mi obce. :) Jednak nic nie poradzę na to, że brak czasu powoduje, że im szybciej można coś ugotować, usmażyć, tym bardziej to wielbię. ;]

Dzień pełen zajęć, jeszcze przede mną kilka godzin nauki oraz grill koronujący moją pięcioletnią przygodę z ludźmi z historii. Wczoraj zakończyłam na tym kierunku zajęcia i oprócz dokończenia pracy magisterskiej jest już po wszystkim. :) Hip, hip, hura. ;]

6 komentarzy:

  1. super! moze takie zrobie dla odmiany w moim makaronowym menu....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Twoje makaronowe menu jest świetne, nie zmieniaj! :)

      Usuń
  2. Fasolowe lubię najbardziej. Lepsze od mięsnych :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Czyżbyś to o tych kotletach wspominała u mnie na blogu? Wyglądają bardzo apetycznie :) no i są wegańskie ;)

    OdpowiedzUsuń

drukuj