poniedziałek, 21 maja 2012

Pizzerki na Francuzie


Dzisiaj na obiad były pizzerki z ciasta francuskiego z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi. :)
Ciasto francuskie niestety kupione, ale w wakacje mama obiecała, że nauczy mnie jak się je robi.
Jak zrobić coś takiego? Banał...kupujemy ciasto, kroimy je na 6 części, boki zwijamy. Smarujemy sosem pomidorowym vel ketchupem, co kto ma. :) Nakładamy plastry sera i połówki pomidorów. Pieczemy około 15 minut. Następnym razem podpiekę trochę ciasto, a dopiero później nałożę ser. Sądzę, że będzie bardziej się ciągnął i będzie jeszcze cudowniejszy. ;]


Ostatnie dni były bardzo pracowite, dlatego rzadko tu zaglądałam. Dzisiaj w końcu wysłałam dokumenty do Bambergu. Biurokracja mnie zabije. :| Jak wszystko dobrze pójdzie, czytajcie jak poczta nie "nawali", to od 10 września do połowy lutego, jestem w Niemczech. Chyba nie muszę pisać jak bardzo chcę jechać. Gdyby było to możliwe, to najchętniej już teraz wsiadłabym w pociąg. Potrzebuję zmiany jak ryba wody. :)


3 komentarze:

  1. super:) i to szybko mozna zrobic:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie i wydają się łatwe w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń

drukuj