czwartek, 19 kwietnia 2012

Zupa-krem z brokułów


Zupa zrobiona przedwczoraj, ale z braku czasu nie wstawiłam jej wcześniej. Jest banalnie prosta do zrobienia.

Zupa-krem z brokułów:
1 opak. mrożonych brokułów
0,5 l wywaru z warzyw
sól, pieprz, oregano
Około 5 minut gotujemy brokuły w wywarze, następnie blendujemy i podajemy. :)

Ja jako totalny głodomor zjadłam z makaronem, inaczej po 30 minutach znowu szukałabym czegoś do zjedzenia. :)

Faza na wszystko co zielone trwa w najlepsze. ;]

4 komentarze:

  1. Jaka wiosenna;) Lubię takie kolory na talerzu

    OdpowiedzUsuń
  2. ohh bardzo mi sie podoba ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zielono miii :) zapraszam na http://www.szybkozjesc.pl/

      Usuń

drukuj