czwartek, 14 sierpnia 2014
Tagliatelle z cukinii
Wybór między wymarzoną, ale słabo płatną pracą, a nudną, ale lepiej płatną pracą, był stresujący i trudny. Człowiek musi postawić sobie priorytety i zdecydować, w którą stronę chce się rozwijać. Cholera, jestem idealistką i wybrałam marzenia. Zobaczymy w następnym tygodniu z jakim skutkiem. Trzymajcie kciuki za sukces!
Dzisiaj tagliatelle z cukinii, czyli tzw wegetariański banał. Wystarczy mieć odpowiedni nóż i cukinię. W moim wypadku również lekko rozgrzaną patelnię z odrobina oleju lub wody. Nie lubię cukinii na surowo. ;)
Cukinię obieramy specjalnym nożem do ziemniaków. Wycinamy długie nitki, które solimy i delikatnie podgrzewamy na patelni.
Ja podałam z smażonymi patisonami i cukinią z suszonymi ziołami.
Miłego i smacznego dnia!
Klaudia
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ładnie wygląda i na pewno było pyszne! Odtworzę dziś coś podobnego, bo akurat mam i cukinię i patisony :)
OdpowiedzUsuń