czwartek, 14 sierpnia 2014

Tagliatelle z cukinii


Wybór między wymarzoną, ale słabo płatną pracą, a nudną, ale lepiej płatną pracą, był stresujący i trudny. Człowiek musi postawić sobie priorytety i zdecydować, w którą stronę chce się rozwijać. Cholera, jestem idealistką i wybrałam marzenia. Zobaczymy w następnym tygodniu z jakim skutkiem. Trzymajcie kciuki za sukces!

Dzisiaj tagliatelle z cukinii, czyli tzw wegetariański banał. Wystarczy mieć odpowiedni nóż i cukinię. W moim wypadku również lekko rozgrzaną patelnię z odrobina oleju lub wody. Nie lubię cukinii na surowo. ;)

Cukinię obieramy specjalnym nożem do ziemniaków. Wycinamy długie nitki, które solimy i delikatnie podgrzewamy na patelni.

Ja podałam z smażonymi patisonami i cukinią z suszonymi ziołami.

Miłego i smacznego dnia!

Klaudia



1 komentarz:

  1. Ładnie wygląda i na pewno było pyszne! Odtworzę dziś coś podobnego, bo akurat mam i cukinię i patisony :)

    OdpowiedzUsuń

drukuj