Uwielbiam smothies. Są kremowe, cudownie chłodzące itp. Chociaż obecnie pogoda nie zachęca do ich picia, idźcie do kuchni i zróbcie melba smothie. Gwarantuję, że się zakochacie.
Współtwórcą przepisu jest moja mama. To ona wymyśliła nazwę i dodała nektarynkę, żeby dosłodzić i zagęścić smothie.
Melba smothie
Składniki
100 g malin
400 ml mleka kokosowego
2 łyżeczki cukru malinowy (możecie zakupić tutaj)
1 nektarynka
kilka kostek lodu
Wykonanie
Wszystkie składniki (prócz lodu) wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować. Dodać lód i powtórzyć czynność. Ozdobić malinami. Moje niestety się utopiły w smothie przed zrobieniem zdjęć. ;)
Miłego dnia!
Klaudia
PS Podobno w sobotę ma być 30 stopni? Prawda czy kaczka dziennikarska?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz