środa, 28 sierpnia 2013

Falafel



No to już wróciłam. :) Niestety wycieczka do Ostrawy nie doszła do skutku, zbyt dużo rodzinnych spotkań. Za to byłam w Mosznej, na zamku. Zdjęcia wstawię jak znajdę aparat, ponieważ mój biedny pokój przechodzi remont i trudno go obecnie użytkować.

Dzisiaj falafel w roli głównej. 

FALAFEL
składniki:
1 szkl. ciecierzycy
kminek, imbir, sól, pieprz, olej do smażenia

Przygotowanie:
Ciecierzycę namoczyć w wodzie na noc, około 12 godzin. Następnie zmiksować, dodać przyprawy. Formować małe kotleciki i smażyć na głębokim oleju.

Smacznego! Enjoy your meal! Dobrou chut'! Guten Appetit!


A na kolację sajgonki. W środku kalarepa, makaron ryżowy, marchewka, pomidor i sos sojowy. Jedzone na surowo! :)

Zapraszam także na facebooka! :) Była sobie dziewczyna, która uczyła się gotować

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj