Dzisiaj jeden z najlepszych przepisów na babeczki ever! Widząc te zdjęcia stwierdzam z przykrością, że już 2 tygodnie temu upiekłam takiego cudo.
Żurawinowe babeczki
Składniki
1 szkl. suszonej żurawiny firmy SKWORCU
3 jajka
1 szkl. mąki tortowej
1/3 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 kostki margaryny
1 szkl. cukru trzcinowego
1 łyż. proszku do pieczenia
kilka kropel olejku migdałowego
2 łyżki cynamonu
migdały, orzechy nerkowca do przystrojenia
Wykonanie:
Cukier, jajak i margarynę zmiksować do gładkiej masy. Następnie dodać mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i olejek. Jeszcze raz zmiksować. Dodać żurawinę i wymieszać łyżką. Napełniąć do 3/4 foremki do babeczek. Na wierzch posypać jeszcze żurawinę, migdały i orzechy nerkowca. Piec przez 25 minut w 180 st C.
Klaudia
Świetne babki! :)
OdpowiedzUsuń