sobota, 4 października 2014

Tofu na surowo


Przyszła jesień. Rano zimno, w południe ciepło, wieczorem znowu zimno. Amplituda temperatur zaczyna denerwować. Bez dobrego, pożywnego śniadania lepiej z domu nie wychodzić. Ostatnio mam tzw fazę na wędzone tofu w mojej ulubionej wersji na surowo. Z dodatkiem kiełek i ketchupu dla mnie smakuje jak pierś z indyka. ;) Dobra, przyznaję się...w ogóle nie pamiętam jak smakuje to coś.

Kanapka z tofu na surowo:

Składniki:
1 tofu wędzone firmy "POLSOJA"
2 kromki chleba ze słonecznikiem
kiełki rzodkiewki
ketchup
Wykonanie:
Kromki smarujemy ketchupem. Tofu kroimy w plastry, kładziemy na kanapki. Posypujemy kiełkami i jemy, jemy i jemy. :)

PS. Czy widzieliście już sery roślinne, które wydała na świat POLSOJA?

Smacznego i miłego dnia!

Klaudia


2 komentarze:

  1. ciekawi mnie jak smakuje tofu... jak tylko znajdę go w sklepie, to na pewno skuszę się na takie kanapki :)

    OdpowiedzUsuń

drukuj