niedziela, 22 czerwca 2014

Zupa pomidorowa


Ile domów tyle przepisów na zupę pomidorową. Każdy uważa, że robi najlepszą na świecie, ewentualnie jego mama/babcia robią najlepszą na świecie. Moi mili dzisiaj ja przedstawiam swój przepis na najlepszą pomidorówkę na świecie. ;)

Zupa pomidorowa:

Składniki:
1 pęczek świeżej marchwi
1 gałązka selera i pora
pół pęczku kopru
pęczek natki pietruszki
2 świeże pomidory
1 puszka pomidorów
1 woreczek ryżu
woda :)
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka

Wykonanie:
Warzywa umyć, pokroić i wrzucić do garnka. Wlać do garnka ok. 2 l wody. W tzw międzyczasie posolić i popieprzyć wywar. Gotować ok. 1.5 godz. Następnie dodać pokrojone świeże pomidory i te z puszki. Gotować na małym ogniu kolejną godzinę. Przyprawić słodką i ostra papryką. 

Kolejny problem. Pomidorówa z ryżem czy makaronem? :) Dla mnie tylko z ryżem i to białym, mega kleistym.

Smacznej niedzieli życzę!!

Klaudia

1 komentarz:

drukuj