Kolejne już na tym blogu kotlety, tym razem jęczmienno-ryżowe.
Urlop w tak deszczową pogodę sprawił, że musiałam się czymś zająć. No i tadam...gif maker to moja nowa fascynacja. :) Kolejna gify będą na blogu na 100%. Dzisiaj tak debiutancko i bez większych fajerwerków.
Kotlety jęczmienno-ryżowe
Składniki:
1 woreczek kaszy jęczmiennej
1 woreczek ryżu
1 pęczek pietruszki
sól, pieprz, bazylia suszona
Wykonanie:
Ugotować kasze i ryż. Wystudzić i zblendować. Dodać pokrojoną pietruszkę i przyprawy. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć i tyle.
Kuchnia wegetariańska jest najszybszą kuchnią świata, jeśli chodzi o przygotowanie.
Jestem już po egzaminie z angielskiego, w trakcie urlopu i w końcu mam czas na czytanie. Skończyłam już najnowszą Bridget (tak, tak, tą Bridget!!!), Jerzego Pilcha "Pod mocnym aniołem", a teraz jestem w połowie "Botaniki duszy" Elizabeth Gilbert. Różnorodność literatury dość wstrząsająca! ;)
Miłego dnia!
Klaudia
świetne te kotleciki ! :-)
OdpowiedzUsuń