poniedziałek, 23 czerwca 2014

Kotlety jęczmienno-ryżowe


Kolejne już na tym blogu kotlety, tym razem jęczmienno-ryżowe.

Urlop w tak deszczową pogodę sprawił, że musiałam się czymś zająć. No i tadam...gif maker to moja nowa fascynacja. :) Kolejna gify będą na blogu na 100%. Dzisiaj tak debiutancko i bez większych fajerwerków.

Kotlety jęczmienno-ryżowe

Składniki:
1 woreczek kaszy jęczmiennej
1 woreczek ryżu 
1 pęczek pietruszki
sól, pieprz, bazylia suszona

Wykonanie:
Ugotować kasze i ryż. Wystudzić i zblendować. Dodać pokrojoną pietruszkę i przyprawy. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć i tyle. 

Kuchnia wegetariańska jest najszybszą kuchnią świata, jeśli chodzi o przygotowanie.

Jestem już po egzaminie z angielskiego, w trakcie urlopu i w końcu mam czas na czytanie. Skończyłam już najnowszą Bridget (tak, tak, tą Bridget!!!), Jerzego Pilcha "Pod mocnym aniołem", a teraz jestem w połowie "Botaniki duszy" Elizabeth Gilbert. Różnorodność literatury dość wstrząsająca! ;)

Miłego dnia!

Klaudia

1 komentarz:

drukuj