piątek, 5 lipca 2013
Kanapkowo + panzanella
Dzisiaj pomysły na kanapki. Pierwsze zdjęcie to taki standard dla każdego wegetarianina lub weganina, czyli buła z awokado i solą. Banał, ale najpyszniejszy na świecie. Dodatkowo do tego zrobiłam panzanellę, czyli włoską przystawkę z pomidora, ogórka, cebuli, chleba maczanego w wodzie, dużej ilości oliwy oraz octu winnego. :)
Przepis znalazłam w książce "Mamma mia. Prawdziwa kuchnia włoska" autorstwa Cristiny Bottari. Książka rewelacyjna i wydana w starym stylu.
Na kolację zrobiłam kanapki z sałatą dekoracyjną :) awokado, sosem czosnkowym i kiełkami brokuła. Czyste niebo w gębie. ZIELONO MI!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Hej,a może napisałabyś recenzję tej książki "MammaMia". Myślę,że to by mogło być interesujące;)
OdpowiedzUsuńCzekam na dalsze przepisy.
Hej, a może byś zrobiła recenzję książki o której wspomniałaś?
OdpowiedzUsuńCzekam na dalsze przepisy.
Pozdrawiam