poniedziałek, 21 lipca 2014

Pesto genueńskie



Pest genueńskie to jeden z wielu rodzajów pesto. Moim skromnym zdaniem jest jednym z smaczniejszych i łatwiejszych do zrobienia. Hmn...czy pesto może być trudne do zrobienia? ;)

Pesto genueńskie

Składniki:
40 listków bazylii
2 ząbki czosnku
8 łyżek oliwy extra virgine
gruba sól
4 łyżki startego sera (najlepiej twardego)

Wykonanie:
Bazylie wymyć. osuszyć i włożyć do miski. Dodać czosnek i grubą sól. Zblednować. Następnie dołożyć starty ser. Wymieszać drewnianą łyżką. Dodać oliwę. Wymieszać jeszcze raz. Podawać z makaronem. 

PS. Zdjęcia z makaronem brak. Zanim zdążyłam sobie przypomnieć o aparacie, pesto było już w żołądku. ;)

Smacznego dnia!

Klaudia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj