poniedziałek, 14 maja 2012
Kotleciki z cieciorki i ryżu
To jest moja pierwsza, w 100% wymyślona przeze mnie, potrawa. Przynajmniej taką mam nadzieję. Kotleciki (no w końcu są małe) z cieciorki i ryżu. Wyszły aż nad podziw smaczne. :)
Kotleciki z cieciorki i ryżu:
1 puszka cieciorki
1 woreczek ryżu (kleistego :))
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, kminek, chilli, imbir
Ugotować ryż, odlać zalewę z cieciorki. Pokroić natkę. Wszystko razem zmieszać, dodać przyprawy. Włączyć blender i dawać czadu do momentu uzyskanie jednolitej masy. Formułować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni do zarumienienia.
Podałam z sałatą polaną kefirem i kaszą kuskus.
Coś się dzieje...jestem nad podziw systematyczna, jeśli chodzi o wpisy na blogu. Hmn...dobra...już wiem...muszę pisać mgr, a każdy pretekst dobry, żeby tego nie robić. I wychodzi ze mnie student. ;]
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajne te kotleciki i maja duzo bialka roslnnego:)
OdpowiedzUsuńTeż muszę pisać dyplom i właśnie dwa tygodnie temu założyłam bloga;D echh;) Cieciorkę można przyrządzić samemu zamiast z puszki, wtedy będzie zdrowsze :)
OdpowiedzUsuńWiem, ale te kotlety to całkowity spontan i nie było czasu, żeby moczyć ciecierzycę itp. :)
UsuńRewelacyjne i proste. Zrobię przy najbliższej okazji :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuń