Ostatnie dni przyprawiają mnie o ból głowy. Chmury, deszcz, zimny wiatr, czasami nieśmiało pokazuje się słońce. Tak, więc dzisiaj na przekór zdjęcie dania skąpanego w słońcu. A jutro random marca! :)
Składniki:
1 puszka pomidorów
1 szkl. kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
1 cebula
makaron spaghetti
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, słodka, kminek, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego
Wykonanie:
Ugotować jaglankę w 2 szklankach wody. Dodać sól. Ostudzić. Dodać przyprawy. Formułować małe pulpeciki. Poukładać je na blaszce i piec w piekarniku do złocistego koloru. Pokroić i usmażyć czosnek i cebulę. Dodać zawartość puszki pomidorów i przyprawy. Wystudzić i zblendować. Jeszcze raz zagotować. Ugotować makaron al dente. Zmieszać makaron i sos. Dodać pulpeciki. Ozdobić świeżą bazylią.
Smacznego!
Enjoy your meal!
Miłej nocy!
Klaudia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz