poniedziałek, 30 września 2013
Zupa kwasówka
Zupa mojego dzieciństwa. Uwielbiam ją za smak. Połączenie słodkiej śmietany i kwaśnej kapusty. Dodatkowo kluski ziemniaczane. Mega syte tzn obciążające żołądek. :) Ale czasami warto zaszaleć i pozwolić sobie na miłe wspomnienie.
Kwasówka:
Składniki:
20 dag kapusta kiszona + sok z tejże
warzywa do bulionu lub wcześniej przygotowany w słoiku bulion
śmietana słodka 18%
1 łyżka mąki
sól, pieprz, Vegeta Natur
Przygotowanie:
Bulion podgrzewamy lub gotujemy. Dodajemy kapustę kiszoną. Zostawiamy na małym ogniu, aż zacznie na nowo się gotować. W tym czasie łączymy śmietanę z mąką i dodajemy wywaru z zupy. Powoli wlewamy. Doprawiamy przyprawami do smaku i gotujemy.
jemy zkluskami ziemniaczanymi.
Smacznego! Enjoy your meal! Guten Appetit! Dobrou chut'!
Zapraszam także na facebook'a! :)
Była sobie dziewczyna, która uczyła się gotować
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz