No to już wróciłam. :) Niestety wycieczka do Ostrawy nie doszła do skutku, zbyt dużo rodzinnych spotkań. Za to byłam w Mosznej, na zamku. Zdjęcia wstawię jak znajdę aparat, ponieważ mój biedny pokój przechodzi remont i trudno go obecnie użytkować.
Dzisiaj falafel w roli głównej.
FALAFEL
składniki:
1 szkl. ciecierzycy
kminek, imbir, sól, pieprz, olej do smażenia
Przygotowanie:
Ciecierzycę namoczyć w wodzie na noc, około 12 godzin. Następnie zmiksować, dodać przyprawy. Formować małe kotleciki i smażyć na głębokim oleju.
Smacznego! Enjoy your meal! Dobrou chut'! Guten Appetit!
A na kolację sajgonki. W środku kalarepa, makaron ryżowy, marchewka, pomidor i sos sojowy. Jedzone na surowo! :)
Zapraszam także na facebooka! :) Była sobie dziewczyna, która uczyła się gotować
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz