Historia z życia wzięta:
" Tata: Kupiłem ci awokado!
Ja:
T: No tak się właśnie zdziwiłem, że te awokado takie jakieś miejscami czerwone!" :)
Walczę z chorobą. W piątek wróciłam z pracy z gorączką i ogólnym osłabieniem. Nienawidzę wczesnej wiosny. Niby ciepło, niby słonecznie, ale to tylko przykrywka, żeby jakieś choróbsko mogło zaatakować.
Dzisiaj kolejna zupa na blogu. Tym razem z ciecierzycy.
Zupa z ciecierzycy:
Składniki:
ok. 200 g suchej ciecierzycy
1 l bulionu
przyprawy: rozmaryn, szałwia, sól, pieprz
Wykonanie:
Namoczyć na noc ciecierzycę. Namoczoną gotować w bulionie ok. 2 godzin. Dodać w tzw międzyczasie przyprawy. Połowę ostudzonej zupy przetrzeć lub zblendować. Dodać do reszty i dalej ok. 30 minut gotować. Podawać z grzankami. Smacznego!
Enjoy your meal!
Miłego dnia!
Klaudia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz