piątek, 4 kwietnia 2014

Spaghetti z pulpetami

Na wszystkich ostatnio blogach publikuje się spaghetti z pulpetami. Postanowiłam nie być gorsza. ;) Przepis...trochę zaczerpnięty od Maddy i jej Hello Morning!!!, trochę od Jadłonomii. W sumie idea jedna, smak i prezentacja inna. ;) 
Ostatnie dni przyprawiają mnie o ból głowy. Chmury, deszcz, zimny wiatr, czasami nieśmiało pokazuje się słońce. Tak, więc dzisiaj na przekór zdjęcie dania skąpanego w słońcu. A jutro random marca! :)


Spaghetti z pulpetami

Składniki:

1 puszka pomidorów
1 szkl. kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
1 cebula
makaron spaghetti
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, słodka, kminek, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego

Wykonanie:
Ugotować jaglankę w 2 szklankach wody. Dodać sól. Ostudzić. Dodać przyprawy. Formułować małe pulpeciki. Poukładać je na blaszce i piec w piekarniku do złocistego koloru. Pokroić i usmażyć czosnek i cebulę. Dodać zawartość puszki pomidorów i przyprawy. Wystudzić i zblendować. Jeszcze raz zagotować. Ugotować makaron al dente. Zmieszać makaron i sos. Dodać pulpeciki. Ozdobić świeżą bazylią.
Smacznego!

Enjoy your meal!

Miłej nocy!

Klaudia

drukuj