niedziela, 4 lipca 2010

Spaghetti z cukinii i sos pomidorowy



Trochę zlekceważyłam swojego bloga w ostatnim czasie, ale szybko to nadrobię. :)

W ostatnią niedzielę przygotowałam sobie na obiad spaghetti z cukinii. Makaron nie był razowy,  ponieważ takiego w danej chwili nie znalazłam w szafce. Cukinia świeża, kupiona na rynku, więc postanowiłam nie obierać jej. Do podsmażonej cukinii dodałam szczypior, natkę pietruszki i koper oraz przyprawiłam. Łatwe do zrobienia danie, a smakowało naprawdę dobrze.

Zaprezentuję również swój wczorajszy obiad...czyli sos pomidorowy z kaszą kuskus i sałatką z białej kapusty. :) Do sosu pomidorowego użyłam jednej parówki sojowej, żebym za godzinę znowu nie musiała czegoś jeść! :)


A dzisiaj na obiad będzie znowu cukinia, ale jeszcze nie wiem w jakiej postaci. Może zrobię kotlety, a może upiekę w piekarniku? Zdjęcie wrzucę jutro. 

drukuj